/// ALBATROSH

duo of pianist Eyolf Dale and reedist André Roligheten

First review of “Yonkers”!

The national Norwegian newspaper Dagbladet, awards Albatrosh latest album, “Yonkers” with a stunning review and 6/6 today!

 

Here´s the review in Norwegian:

FOR kort tid siden kom pianisten Eyolf Dale med det overbevisende soloalbumet «Hotel Interludes». Hakk i hæl følger nå «Yonkers» (utkommer fredag) med Albatrosh, JazzIntro-vinnerduoen fra 2009 der Dale og saksofonisten André Roligheten utgjør en høyeksplosiv blanding av avansert instrumentbeherskelse og ustoppelig improvisasjonslyst.

Som tittelen antyder, er studioalbumet innspilt like nord for New York City. Åtte originalkomposisjoner spilles slik de er notert og fungerer dessuten som utgangs- og landingspunkt for improvisasjoner.

I all sin intrikate melodiske, rapsodisk-rytmiske og klanglige velde er musikken på «Yonkers» en formidabel oppvisning i sømløst samspill på begge sider av grensen mellom abstraksjon og streit melodikk/harmonikk. 

Om Håkon Kornstad/Håvard Wiik har satt standarden for saksofon/piano-duetter i norsk jazz, sier noe meg at Roligheten/Dale er i ferd med å puffe den et hakk videre med dette albumet som mildt sagt er oppsiktvekkende, både kompositorisk, improvisatorisk og instrumentalt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 19, 2011 by in Alba in the press.
%d bloggers like this: