/// ALBATROSH

duo of pianist Eyolf Dale and reedist André Roligheten

“Seagull Island” to be released 28th of February!

cover    Our debut album,  “Seagull Island”, is to be released next Saturday – with a following release concert at the venue  Café Frölich in the centre of Oslo. We´re going to play a short set at 3 pm in the afternoon, and the CD will be up for sale during, and after the concert. 

    We´re really looking forward to share our music with you! Welcome!

 

Underneath we´ve added a short press presentation of the event, only in Norwegian:

————————————————————————————————-

ALBATROSH – SEAGULL ISLAND

Plata er gitt ut på plateselskapet Inner Ear, som grep fatt i bandet umiddelbart etter at de ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2008 under Moldejazz sist sommer. Plata ble spilt inn i Rainbow Studio i Oslo, og er mikset av legendariske Jan Erik Kongshaug. Bli med på plateslipp 28. feb. kl. 15.00!

Albatrosh er Eyolf Dale på piano og André Roligheten på saksofon. De neste to årene vil duoen få en omfattende lanseringspakke fra Rikskonsertene, samt et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på hele 100 000 kroner.  – Dette er en drøm, og et stort løft, sa de to svært lykkelige prisvinnerne rett etter kåringen. Da platekontrakten fra Inner Ear kom i havn like etter, var drømmen mer enn virkeliggjort.   

Nå er duoen godt i gang med å utforske og utvikle seg som band. I februar spilte de på jazzfestivalen 12 Points! i Dublin, som var en kjempesuksess. – Det var rett og slett helt fantastisk, forteller Eyolf Dale. – Masse folk, veldig god respons, og masse presseoppmerksomhet – vi ble blant annet intervjuet av både tysk radio og irsk TV, sier han.

I tillegg til å ha en sylfersk plate i hånden, skal duoen ut på skolekonsertturné i Oppland i mars/april. De har med seg kunstneren Andreas Paleologos, som vil utfordre duooen visuelt: Med tegnebrett og digital formgivning improviserer han over og til musikken og musikerne. Til høsten skal duoen turnere konsertscener rundt om i Norge, sammen med de etablerte musikerne Lene Grenager (cello) og Hild Sofie Tafjord (horn).

 

Hør Albatrosh live på plateslippet!

 

Sted: Café Frölich, Oslo

Tid: Lør. 28. feb. kl. 15.00

 

Kontakt:

Eyolf Dale

Tlf: 996 21 008

eyolfsen@online.no

 

Se også http://www.albatrosh.com – klikk på ”PRESS” for høyoppløselige bilder.

 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 20, 2009 by in News.
%d bloggers like this: